Ρουπακιώτης ο νέος υπουργός Εσωτερικών | Ποιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

LIKE US ON FACEBOOK

Μπαίνουμε επίσημα στην προεκλογική περίοδο μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ποιος ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ποια η θέση της Έφης Αχτσιόγλου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, στη θέση δηλαδή του Αλέξη Χαρίτση, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι. Παραιτήθηκε από υπουργός, όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. Υπήρξε ακόμα υποψήφιος με την ΕΔΑ το 1974.

Παράλληλα, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλο, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου επιστρέφει στο κόμμα, αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ και τίθεται -εκτός απροόπτου- επικεφαλής στο Επικρατείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτό που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, ενώ ο κ. Τζανακόπουλος θα δώσει και πάλι μάχη για την επανεκλογή του.

Να σημειωθεί πως στις 6 το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για η διάλυση της Βουλής, κάτι που θα σημάνει και το επίσημο τέλος της, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού | Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved