Η έκρηξη στο Κολωνάκι η οποία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε όλους. Από τι προκλήθηκε η έκρηξη και τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική;

Η έκρηξη στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα, έξω απ’ τον Άγιο Διονύσιο, προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Αυτός ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ο οποίος ήταν μικρής ισχύος και εξερράγη περίπου στις 7.10, ίσως αποτελεί μια δοκιμή βόμβας, σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία .

Ήδη απ’ τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει δεν φαίνεται να μπορούν να αποδώσουν ευθύνες σε μια ήδη γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά φαίνεται πως ήταν μια δοκιμή του χτυπήματος, πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες.

Αυτό δείχνει και η συνδεσμολογία, η οποία ήταν παρόμοια με αυτήν μίας ωρολογιακής βόμβας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική βλέπει πως ίσως υπάρχουν νέοι τρομοκράτες που κάνουν πειράματα, χωρίς φυσικά να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο αφού ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, όπως συμβαίνει συνήθως και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Η περιοχή δεν ήταν αποκλεισμένη, έτσι κάτοικοι και περαστικοί περνούσαν ανενόχλητοι.

Ωστόσο, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος. Ευτυχώς και οι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα.

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το χτύπημα στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο ιερέας του ναού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, λίγο μετά την ώρα που εξερράγη η βόμβα υπήρχε προγραμματισμένη λειτουργία στον ναό.

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στεφάνου και είχαμε θεία λειτουργία η οποία ξεκινάει στις 07:30, αλλά από τις 07:00 μπαίνει κόσμος για να ανάψει ένα κεράκι. Ο νεωκόρος από όσα γνωρίζω μέχρι και αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία, αλλά χύθηκε πάλι αίμα αστυνομικού. Να έχει δύναμη του ευχόμαστε

Να αναφέρουμε ότι ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Δεν έχει τραυματιστεί βαριά, αλλά έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο στήθος. Ο νεωκόρος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Διαβάστε επίσης:

Εξερράγη βόμβα στο Κολωνάκι | Δύο τραυματίες