Τις τελευταίες ημέρες όλοι ακούμε για το επίδομα στέγασης, αλλά τελικά δεν έχουμε καταλάβει ποιοι θα επωφεληθούν απ’ αυτό και πόσο θα είναι το μηνιαίο επίδομα.

Ποιοι θα πάρουν το στεγαστικό επίδομα και πόσο θα είναι; Το επίδομα στέγασης θα δοθεί σε πάνω από 1,3 εκατομμύριο ωφελούμενους. Το ποσό θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, για την κάλυψη μέρους του ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου 500.000 νοικοκυριών.

To επίδομα στέγασης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου 2019 για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 8.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ανήλικο παιδί ή σπουδαστή έως 24 ετών. Σημειώνεται πως το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για το στεγαστικό επίδομα ορίστηκε στα 24.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το κατώφλι του μηνιαίου επιδόματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό τέθηκε στα 70 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος ενώ το ανώτατο πλαφόν της ενίσχυσης έκλεισε στα 210 ευρώ.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και έτσι για ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατευόμενο μέλος, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ και το δικαιούμενο επίδομα στα 105 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε ακόμα όσα είχε δηλώσει η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός για το στεγαστικό επίδομα:

Έκλεισε με τους Θεσμούς το επίδομα στέγασης | Δες αν το δικαιούσαι