Περισσότερα από 30 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, ενώ σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική παραγγελία από την Ασφάλεια Αττικής.

Ολοένα και πληθαίνουν τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ περισσότερα από 30 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά στις καταγγελίες των έξι βουλευτών που αναφέρονται στην ανάρτηση στελέχους της ΝΔ και για τις οποίες εκδόθηκε η εισαγγελική παραγγελία, αλλά οι αποστολές των μηνυμάτων δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, γι’ αυτό και θα τις χειριστεί η τακτική ανάκριση.

Να σημειώσουμε πως  ένας 40χρονος από το Μενίδι έχει ήδη συλληφθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος για απειλητικό μήνυμα που φέρεται αν έστειλε στον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και όπως ισχυρίζεται μάλλον το έκανε κάποιος άλλος στον οποίο είχε πουλήσει την sim του ή του την έχουν κλέψει, χωρίς όμως να έχει αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος έχει εργαστεί ως υπάλληλος security και τώρα ισχυρίστηκε πως εργάζεται με σύμβαση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών, χωρίς να έχει τα σχετικά αποδεικτικά.

Να σημειώσουμε πως ένας 63χρονος που είχε συλληφθεί μαζί τον 40χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για απειλητικά μηνύματα στην κα Παπακώστα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Περίπου 40 είναι οι κατηγορούμενοι ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δημοσίευσε στο twitter τους αριθμούς τηλεφώνων των επτά βουλευτών που θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και 37 άτομα των οποίων οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων τους έχουν ταυτοποιηθεί και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται επίσης πως η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι βαριά σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για παράβαση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα «Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης» και συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Απορρίπτει η ΝΔ το debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Photo: EUROKINISSI