Απ’ τον ερχόμενο Γενάρη θ’ αρχίσει το πρόγραμμα, με το οποίο θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο με ποσά από 70 ευρώ ως 210 ευρώ το μήνα.

Ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα για ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο; Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι κοινά για όλους: Εισοδηματικά και περιουσιακά.

Το ποσό θα λαμβάνει κάθε νοικοκυριό θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ τα παιδιά: Για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά, το ποσό καθορίζεται στα 70 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο προστίθενται 35 ευρώ το μήνα.

Για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί δηλαδή το ποσό θα είναι στα 105 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 140 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά στα 175 ευρώ κ.ο.κ.

Αναφορικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, το ποσό για το πρώτο παιδί καθορίζεται στα 70 ευρώ.

Τι θα πρέπει να κάνει κάποιος για να λάβει το επίδομα;

Για να πάρει κανείς το επίδομα θα πρέπει να κάνει αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα δημιουργηθεί άμεσα για τον σκοπό αυτό.

Η πλατφόρμα θα βασίζεται πάνω στην αντίστοιχη του κοινωνικού μερίσματος και του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Όλα δείχνουν πως τα κριτήρια θα είναι ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με τα όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά από το Καλοκαίρι, όμως, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία, θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού.

Σε ό,τι αφορά το εισόδημα, αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

Photo: Dragana_Gordic / Freepik