Ποιο είναι το βιογραφικό του Άδωνι Γεωργιάδη του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων; Όσα δεν ξέρεις για τον Έλληνα πολιτικό. 

Ποιο είναι το βιογραφικό του Άδωνι Γεωργιάδη; Είναι Έλληνας πολιτικός, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συγγραφέας, εκδότης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών πωλήσεων. Εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθήνας το 2007 και το 2009 με το ΛΑΟΣ, ενώ από το 2012 εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία. Έχει διατελέσει υπουργός, εκπρόσωπος κόμματος, και από το 2016 εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχει επικριθεί κυρίως λόγω του κομματικού παρελθόντος με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, αλλά και σειρά θέσεων που έχει διατυπώσει με ακροδεξιό και αντισημιτικό περιεχόμενο. Είχε προωθήσει ρατσιστικές απόψεις και ιδέες που αμφισβητούν το Ολακαύτωμα, για τις οποίες απολογήθηκε στην Εβραϊκή κοινότητα. Αντίστοιχα, υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του είχαν παρερμηνευτεί.Επίσης, έχει δεχθεί έντονη κριτική και για τις πολιτικές του μεταβολές.

Τα πρώτα χρόνια…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972, στην Αθήνα.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης. Πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του το Μάρτιο του 1992 ως μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ελληνικής Ιστορίας» (ΠΠΕΙ) που προκάλεσε τη σύγκληση φοιτητικής συνέλευσης για το Μακεδονικό.

Ο Γεωργιάδης ήταν κεντρικός ομιλητής της ομάδας, που διακίνησε ένα φυλλάδιο με βιβλιογραφικές αναφορές σε υποστηρικτές της δικτατορίας και αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Με την κινητοποίηση φοιτητών από δεξιούς καθηγητές του πανεπιστημίου και τη στήριξη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ το ψήφισμα της ΠΠΕΙ, που εναντιωνόταν στη διεθνιστική στάση των αριστερών παρατάξεων της σχολής, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Εκλέγεται βουλευτής από τις εθνικές εκλογές του 2007.

Διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Ναυτιλία και την Αλιεία στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο γιους, τον Περσέα και τον Αλκαίο.

Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους, τους Αθανάσιο-Περσέα (γεν. 2005) και Αναστάσιο-Αλκαίο (γεν. 2014).

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC