Στην τελευταία δοκιμασία του φετινού MasterChef είδαμε τρία πολύ απαιτητικά πιάτα των σεφ του Funky Gourmet. Τρία πιάτα έργα τέχνης αποτελούσαν το μενού γευσιγνωσίας που κλήθηκαν ν΄αντιγράψουν Τιμολέων και Χρήστος.

Τελικά, όμως, ποιο είναι το Funky Gourmet που δυσκόλεψε τους παίκτες του MasterChef; Εμείς ψάξαμε και μάθαμε γι’ αυτό το εστιατόριο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία!

Το «Funky Gourmet», όπως διαβάζουμε, έχει 2 αστέρια Michelin για 4η χρονιά.

Πάνω σε ένα πεζόδρομο στο Μεταξουργείο, ανάμεσα σε λοφτ, θέατρα, υπέροχες παλιές αστικές αυλές αλλά και συνεργεία αυτοκινήτων βρίσκεται το Funky Gourmet όπου πραγματικά το φαγητό γίνεται γαστρονονομικό παιχνίδι, δημιουργία τέχνης, απόλαυση και εμπειρία. Οι πιο συστηματικοί εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας στην Αθήνα, Γεωργιάννα Χειλιαδάκη και Νίκος Ρούσος επιβραβεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά με το διπλό αστέρι τους.

Πού θα βρείτε το Funky Gourmet; Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός

Το μενού γευσιγνωσίας που έπρεπε ν’ αντιγράψουν πιστά σε εμφάνιση και γεύση οι Τιμολέων και Χρήστος:

Το πρώτο πιάτο με όνομα “Beetrose” περιελάμβανε σκορδαλιά, “χώμα” από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.

Το επόμενο πιάτο του τελικού του MasterChef ήταν ένα αυγό, το οποίο έκρυβε… εκπλήξεις! Ενώ εξωτερικά φαινόταν ότι ήταν ένα απλό αυγό, αυτό έκρυβε μέσα του sorbet καρύδας, “κρόκο” μάνγκο και βούτυρο κακάο ενώ συνοδευόταν από ένα cake βανίλιας.

Το τελευταίο πιάτο ήταν πραγματικά ένα κόσμημα, το οποίο φορούσε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σαν βραχιόλι. Η ίδια λίγα λεπτά αργότερα το έβγαλε απ’ το χέρι της κι άρχισε να το τρώει! Τελικά, οι παίκτες έμαθαν πως ήταν ένας μπακλαβάς βραχιόλι με πέτσα από γάλα.

Διαβάστε επίσης;

Η πιο καθοριστική δοκιμασία του MasterChef | Τα πιάτα… κοσμήματα!