Στον ανακριτή οδηγήθηκε την Πέμπτη ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα του Κηφισού και παρέσυρε δύο διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί σοβαρά μια 34χρονη.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας, ο οποίος μάλιστα διέθετε ασφαλιστήριο και πινακίδες άλλου οχήματος και στο παρελθόν είχε συλληφθεί ξανά καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, πράξη από την οποία προήλθε θάνατος, αλλά και για τέσσερα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Σημειώνεται πως κατηγορούμενος είχε συλληφθεί υπό την επήρεια αλκοόλ κι άλλη φορά στο παρελθόν και μάλιστα κι εκείνη τη φορά οδηγούσε επαγγελματικό όχημα. Πιο συγκεκριμένα, πριν από δύο μήνες είχε εντοπιστεί από άντρες της Τροχαίας Δυτικής Αττικής να οδηγεί πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο, ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο, έτσι οι αστυνομικοί δεν του αφαίρεσαν το δίπλωμα, αλλά του έκοψαν πρόστιμο 200 ευρώ.

Το κατηγορητήριο του 64χρονου:

  • Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, πράξη από την οποία προήλθε θάνατος.
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή .
  • Σωματική βλάβη από αμέλεια.
  • Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού.
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του οδηγού

«Ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το φορτηγό και έτσι έχασε τον έλεγχό του», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού, Πέτρος Μαντούβαλος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, o κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως ναι μεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του, όμως, στη διαδικασία της φορτώσεως με αναψυκτικά το όχημα παρουσίασε μηχανολογική βλάβη.

Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη. Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί

Διαβάστε ακόμα:

Η τρελή πορεία της νταλίκας που παρέσυρε Ι.Χ. στον Κηφισό | Υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός (Video)

Photo: INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ