Εκτός Χ.Α ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης ενώ με εντολή του Σταύρου Κοντονή θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα προανακριτική. Προηγούμενως, ο Πάνος Καμμένςο ζήτησε ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής μετά το παραλήρημα του Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε από το βήμα της Βουλής να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α τέθηκε ο κ. Μπαραμπαρούσης, έπειτα από απόφαση του κόμματος.

Ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής

Ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος μετά την εισήγηση του βουλευτή της ΧΑ, κ. Μπαρμπαρούση, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική.

Να σημειώσουμε πως κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρουση, απ’ τους κκ. Καμμένος και Κουβέλης.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός καταλογίζουν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή, ενώ κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βίντεο και πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή. Οι ίδιοι ζήτησαν παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Κατεπείγουσα προανακριτική με εντολή Κοντονή

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά του βουλευτή της Χ.Α, κ. Μπαρμπαρούση.

Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για τη διενέργεια της έρευνας.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στο «News 24/7» δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής  προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, τον χαρακτηρισμό των οποίων θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη του βουλευτή.

Καμμένος: Διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε και πήρε τον λόγο προκειμένου να αναφερθεί στη εισήγηση του κ. Μπαραμπρούση στη Βουλή, ο οποίος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και να συλλάβουν τον ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «σοβαρή προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» και επισήμανε πως ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα και διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα και την αρχή του πολιτεύματος

Κατά τον κ. Καμμένο, ο βουλευτής της Χ.Α. διέπραξε παραβίαση του ποινικού κώδικα και ειδικότερα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να του ασκήσει ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τη Βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α. «για να μπορέσει να πράξει η Δικαιοσύνη όσα πρέπει».

Προηγουμένως, ο κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μπαρμπαρούσης φώναξε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», και χαρακτηριστικά για τον κ. Καμμένο είπε: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».

Βούτσης: Ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα

Μετά την ομιλία του βουλευτή της Χ.Α, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή πρόκληση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο ίδιος δήλωσε θα εισηγηθεί να γίνει έκτακτη διάσκεψη για τη «μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών στη Βουλή», επαναλαμβάνοντας πως αυτό που έγινε ήταν ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα.

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού, κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια, διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά στο πλαίσιο του Συντάγματος

Έπειτα απ’ την πρόταση του κ. Βούτση, όλα τα κόμματα συμφώνησα για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά την προτροπή για πραξικόπημα που εισηγήθηκε βουλευτής της.

«Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας», κατέληξε ο . Βούτσης.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό «όχι» από ΑΝΕΛ: Δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, αλλά ούτε και την πρόταση μομφής

Photo: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ