Προκειμένου να λάβουν το επίδομα όσοι πιο πολλοί γίνεται, επανεξετάζονται αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα καθώς και οι άνεργοι. Μέχρι τις 21 μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση.

Επανεξετάζονται αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, αιτήσεις που απορρίφθηκαν οριακά και άνεργοι, ώστε να λάβουν το επίδομα οι περισσότερο και να συμπληρωθεί το ποσό των 710εκ. ευρώ.

Κι αφού χιλιάδες δικαιούχοι αρχικά έμειναν εκτός λόγω της διαμονής στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια και το λάθος που είχε σημειωθεί από την πλατφόρμα, τώρα επανεξετάζονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, οι οποίες απορρίφθηκαν οριακά.

Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη πιστώθηκαν περίπου 640 εκ. ευρώ σε κοινωνικό μέρισμα, ενώ προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό των 710 εκ. ευρώ εξετάζονται οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επειδή ήταν μερικά ευρώ πιο πάνω από τα 9000, που ισχύει για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό.

Αναφορικά με τους άνεργους νέους ή μακροχρόνια, οι οποίοι λόγω περιστασιακής- ή και ανασφάλιστης απασχόλησης- δεν συμπλήρωσαν το ελάχιστο του ένα μήνα ασφάλισης και δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί.

Στην λίστα των υποψήφιων δικαιούχων μπαίνουν και όσοι έχουν χάσει το μέρισμα για την οριακή υπέρβαση ενός από τα υπόλοιπα κριτήρια για την διανομή κοινωνικού μερίσματος είτε είναι αυτό η περιουσιακή κατάσταση είτε οι καταθέσεις.

Και πώς θα το καταλάβετε ότι είστε οριακά ώστε να κάνετε ξανά αίτηση; Θα σταλθεί ένα email, το οποίο θα σας ειδοποιεί να υποβάλλεται ξανά την αίτησή σας.

Ως τις 21 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η τελική ημερομηνία είναι η 21η Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε μπορείτε να κάνετε την αίτηση , διαφορετικά χάνετε το επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες αφού από την ανακοίνωση του μερίσματος και το έλεγχο των συναρμόδιων υπουργείων οι δικαιούχοι αυξήθηκαν κατά 151.000.

Από το σύνολο των 1,5 εκατ. εγκεκριμένων αιτήσεων θα πληρωθούν οι 1.381.000 ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα πληρωμή.

Να θυμίσουμε πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 21 Δεκεμβρίου και η τρίτη φορά που θα υπάρξουν πληρωμές θα είναι η 28η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος 2018

Photo: Eurokinissi