Ποια είναι τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία;

LIKE US ON FACEBOOK

Θετικά νέα για την ελληνική οικονομία αναμένονται στο προσεχές διάστημα, ενώ σε πέντε διαφορετικές ημερομηνίες θα γίνουν γνωστά τα ευχάριστα από το ΥΠΟΙΚ.

Ποια είναι τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία; Ανάμεσα σε 23 Απριλίου και 10 Μαΐου θα γίνουν θετικές ανακοινώσεις για την Ελλάδα, κάτι που θα επιβεβαιώσει για πολλούς πως η οικονομία ανακάμπτει και θα στείλει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές.

Άλλοι κάνουν λόγο για ανακοινώσεις στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα κι άλλοι για πραγματικά γεγονός και θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα.

Ποια είναι τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία; Και ποιες οι ημερομηνίες-κλειδιά;

23 Απριλίου 2019 

Η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 3,9% με 4%. Και αυτό σημαίνει πως θα είναι η τέταρτη χρονιά με υψηλό πλεόνασμα για την Ελλάδα.

26 Απριλίου 2019 

Τρεις μέρες μετά, ο αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Standard and Poor’s αναμένεται να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ- αναβάθμιση μιας κλίμακας από Β+.

Σύμφωνα με πηγές, η αξιολόγηση της Standard and Poor’s θα είναι ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα και θα προϊδεάζει και για μελλοντικές αναβαθμίσεις

3 Μαΐου 2019 

Αυτή τη φορά, ο καναδικός οίκος DBRS θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ/Β από Β High δηλαδή κατά μια κλίμακα. Θα εστιάζεται στην πρόοδο των οικονομικών δεικτών αλλά και στις προκλήσεις με έμφαση στις τράπεζες.

7 Μαΐου 2019 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο να κυμαίνεται στο 2,7% με 2,8%. Το ελληνικό Δημόσιο, αναμένεται να συγκεντρώσει 2 με 2,5 δισεκ. ενώ οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 11-12 δισεκ. ευρώ.

10 Μαΐου 2019 

Μια επίσης, κρίσιμη ημερομηνία, καθώς η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, θα αποπληρώσει 3,7 δισεκ. σε σύνολο 9,5 δισεκ. ευρώ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα 3,7 δισεκ. η Ελλάδα τα διαθέτει από ίδιους πόρους χωρίς να χρειαστεί να κάνει χρήση δανειακών κεφαλαίων ή αποθέματος ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Έγκριση αποπληρωμής του ΔΝΤ σε δύο δόσεις | Πότε θα γίνει

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved