Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και πότε θα γίνει η ψηφοφορία.

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ απ’ την Κυβέρνηση ξεκινά το πρωί της Τρίτης. Τη συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός με τοποθέτησή του ενώ τον λόγο μπορούν να πάρουν αν θέλουν και οι αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία. Να σημειωθεί πως την συγκεκριμένη απόφαση πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεδρίαση κατά την οποία ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς η αντιπολίτευση ζήτησε η συζήτηση να κρατήσει τρεις μέρες, σε αντίθεση με την εισήγηση του Νίκου Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε η συνεδρίαση να ξεκινήσει αύριο Τρίτη νωρίς το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ. Η τελική απόφαση ήταν η συζήτηση να κρατήσει δύο μέρες, αλλά να επιμηκυνθεί η χρονική της διάρκεια αρχίζοντας από το πρωί της Τρίτης.

Να σημειώσουμε πως μετά από αυτές τις εξελίξεις η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με την τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών αναβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία επικαλέστηκε την ανάγκη προετοιμασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεδομένου ότι αποφασίστηκε η συζήτηση να ξεκινήσει νωρίτερα. Αντίθετα, η αντιπολίτευση ζήτησε να μην υπάρξει νομοθετικό έργο, καθώς δεν μπορεί να νομοθετεί μια κυβέρνηση που ενδέχεται να μην διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ΑΝΕΛ Κουντουρά και Κόκκαλης | Το μήνυμα του Καμμένου

Photo: Intimenews