Μετά και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επίσημα οι πολίτες θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και μέσω κάρτας, στην ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet.

Η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών αναφέρει το πως θα γίνεται η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας και ευελπιστεί να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία στα τραπεζικά γκισέ.

Η εγκύκλιος ΠΟΛ.1071/2018 της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

  1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ. Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές.
  2. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑΣ ΑΕ. Η ΑΑΔΕ δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειάς της.
  3. Αυτή η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μέχρι τώρα οι πολίτες μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους μόνο μέσω τράπεζας, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, δηλαδή απ΄τα ταμεία των τραπεζικών καταστημάτων, με τη σχετική τραπεζική επιβάρυνση, ή μέσω των διάφορων εφαρμογών e-banking που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.

Πλέον, θα μπορεί να γίνεται, απευθείας, η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας και μάλιστα αυτή η συναλλαγή δεν θα επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας δεν θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με άτοκες δόσεις.

Η πληρωμή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.

Ο πολίτης που θα πληρώνει με κάρτα θα λαμβάνει άμεσα φορολογική ενημερώτητα. Μέχρι τώρα, όσοι πληρώνουν μέσω τραπέζης, φαίνεται πως για αρκετές μέρες πως δεν έχουν εξοφλήσει την εφορία και εμφανίζονται, μάλιστα, και οι σχετικές προσαυξήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πώς συμπληρώνουμε το Ε1 στη φετινή φορολογική δήλωση;