Πλημμέλημα οι «μολότοφ»

LIKE US ON FACEBOOK

Σε πλημμέλημα μετατρέπονται οι βόμβες «μολότοφ». Στον νέο Ποινικό Κώδικα, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η διάταξη μέσω της οποίας διώκεται η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, δηλαδή και μολότοφ, από κακούργημα έως 20 χρόνια, μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

  • Μέχρι σήμερα η κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών τιμωρούνταν με κάθειρξη έως 20 χρόνια
  • Το αδίκημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα με ποινή τουλάχιστον 3 χρόνια

Όπως εξηγεί στο dikastiko.gr o καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Χρ. Μυλωνόπουλος, «η κατασκευή εκρηκτικών υλών με το νέο σχέδιο μετατρέπεται σε πλημμέλημα, πλην όμως πρόκειται για βαρύ πλημμέλημα, δηλαδή η ποινή είναι τουλάχιστον τρία χρόνια φυλάκιση, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον ένα μέρος αυτής θα εκτίεται. «Θα πρέπει η πρόληψη και η καταστολή αλλά και το μήνυμα που θα περνάει στην κοινωνία να είναι αντίστοιχο της απαξίας της πράξης η οποία είναι πάρα πολύ βαριά».

Μάλιστα, αναφέρεται σε άλλη διάταξη, πως «ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Διαβάστε ακόμα:

Πώς «σπάει» η ανθρωποκτονία με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved