Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ

LIKE US ON FACEBOOK

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα γεγονότα στην Τούμπα την Κυριακή. Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου .

Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ, μετά την έφοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ενώ οπλοφορούσε.

Τα πρωτοφανή γεγονότα στην Τούμπα, προκάλεσαν την επέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, και όπως ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου η δίωξη φέρεται να έγινε με βάση τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία διαβιβάστηκε στο πειθαρχικό όργανο της Super League:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το άρθρο 19:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

  • διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές
  • αφαίρεσης βαθμών
  • υποβιβασμός ομάδας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη μετά το περιστατικό στην Τούμπα με την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Να σημειώσουμε πως στην Αθήνα βρίσκεται το επιτελείο της FIFA μετά την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Με ένα ποδοσφαιρικό Grexit να βρίσκεται στο τραπέζι καθώς τίποτα δεν αποκλείεται, οι εκπρόσωποι της FIFA θα συζητήσουν με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved