Πιθανώς θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

LIKE US ON FACEBOOK

Ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στο News 24/5 και τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, σε περίπτωση που αυξηθούν και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος είναι πολύ πιθανό να γίνει σε περίπτωση που αυξηθούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Εάν το CO2(εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22 θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε

Ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε και στην ΛΑΡΚΟ. Όπως είπε ο Υπουργός έχει γίνει η ρύθμιση του χρέους που έχει η ΛΑΡΚΟ προς την ΔΕΗ, ωστόσο τους τελευταίους αυτούς μήνες δεν εξυπηρετείται με ομαλό τρόπο και γι’ αυτό έχει γίνει όχληση. Η όχληση που έχει γίνει, στοχεύει στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο Υπουργός συνέχισε μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις σχέσεις Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ: «Το επίμαχο θέμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Μάρτιο άρα μέχρι τότε είναι διασφαλισμένη η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης. Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει. Από 11 Ιανουαρίου και μετά μπορεί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά τεκμαίρεται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 15ι βουλευτές. Από διαδικαστική άποψη η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας»

Ο κ. Σταθάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξαγορά της ΔΕΗ από εταιρεία της ΠΓΔΜ και είπε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα»

«To τέλος προμηθευτή που αφορά τις ΑΠΕ(Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), μηδενίζεται τώρα, παραλάβαμε προϋπολογισμό ελλειμματικό στις ΑΠΕ κατά 1 δισ, σταδιακά μηδενίστηκε το έλλειμμα», δίνοντας έτσι την απάντηση στον κ. Σημίτη ο οποίος είχε δημοσιεύσει άρθρο του για τον ληγνίτη. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού, έχει συναινέσει στους ενεργεακούς στόχους του 2030 και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το εθνικό σχέδιο που θα απαντάει στην ερώτηση για το ενεργειακό μείγμα με το οποίο θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Ο λιγνίτης θα αποκλιμακωθεί σταδιακά μέχρι το 2035, παραμένει το πιο ωφέλιμο από τα διαθέσιμα καύσιμα. Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε, διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη μικρή ΔΕΗ. Είναι λογικό να αντιδρούν. Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα».

Διαβάστε επίσης:

Θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved