Πιο νωρίς από ποτέ τα αποτελέσματα των εκλογών: 12.000 tablets και 4.700 κινητά στους δικαστικούς αντιπροσώπους

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα μεγάλο στοίχημα ταχύτητας αλλά και κυρίως αξιοπιστίας εξαιτίας του πρωτοφανούς όγκου των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, βάζουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η  SingularLogic. To τεχνολογικό άλμα που επιχειρείται , στις –κατά την διαπίστωση όλων- δυσκολότερες εκλογές που έγιναν ποτέ, είναι τεράστιο και μεταφράζεται, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα των αρμοδίων στην απλούστευση της δουλειάς των δικαστικών αντιπροσώπων όσο κυρίως στην ταχύτητα εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Η χορήγηση 12.000 tablets και 4.700 κινητών εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της SingularLogin , Γιάννη Θεοδωρόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, που παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, πως θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση τελικού αποτελέσματος μεταξύ 21.00-22.00. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως εφόσον οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ανταποκριθούν στην απλούστατη λειτουργία της ταμπλέτας, τότε ενδεχομένως θα υπάρξει πολύ πιο σύντομα εκτίμηση αποτελέσματος και θα μιλάμε για τα πιο σύντομα αποτελέσματα των εκλογών.

Μια ακόμα καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίδεται για μετάδοση, ταχύτατη, των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών, η οποία πιθανόν θα φέρει πλήρη εικόνα για αυτούς που εκλέγονται όχι πολύ αργά το βράδυ.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την διαδικασία και μίλησε για  «στοχευμένες καινοτομίες που διευκολύνουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για το αδιάβλητο της διαδικασίας και την απόλυτη διαφάνεια στην οποία θα κινηθεί.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι όπως είπε θα λάβουν αύξηση 30% της αποζημίωσής τους, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ, σε «αναγνώριση του δύσκολου έργου τους».

Όσον αφορά στις μετακινήσεις τους ανακοίνωσε συμφωνίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες για δωρεάν μεταφορά των ιδίων και των αυτοκινήτων τους καθώς και συμφωνία με αεροπορικές εταιρίες για σημαντική έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων τους.

Είπε ακόμα πως μια ακόμα από τις καινοτομίες σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους θα είναι η δυνατότητα να εκτυπώσουν από το ίντερνετ τους συνδυασμούς με τα ονόματα υποψηφίων σε μέγεθος προσαρμοσμένο στα εκλογικά φυλλάδια και στη συνέχεια να τα τοποθετούν πάνω στα εκλογικά βιβλία για να αποφύγουν την αναγραφή όλων των ονομάτων με το χέρι εξ αρχής.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Διαβάστε ακόμα:

Τα κόμματα που ζητούν την ψήφο μας στις 26 Μαΐου
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved