Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε όλους τους συμπολίτες τους να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή ονόματος της χώρας τους. Μάλιστα, αναφέρει ότι η ψήφιση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει μια «ιστορική αυτοκτονία».

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ καλεί τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σε 4 μέρες στην χώρα του. Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα διατηρεί αρνητική στάση.

Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω. Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση

Οι σχέσεις της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ και του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δυσχαιρένουν ολοένα και περισσότερο. Πρόσφατα ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έκανε δημόσια επίθεση προς τον Γκιόργκι Ιβάνοφ. Ο Αντρέι Ζερνόφσκι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, συνοδεύει τον ανώτατο πολιτικό παράγοντα των Σκοπίων στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον κ. Ιβάνοφ να προσέξει τι θα πει στην ομιλία του στο ΟΗΕ. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της ΠΓΔΜ, αναφέρεται ότι οι δύο άντρες κάθησαν μαζί «δίχως να ανταλλάξουν μια κουβέντα».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σχολίασε την ταμπέλα που βρίσκεται μπροστά από την αντιπροσωπεία της χώρας που αναγράφει ΠΓΔΜ.

Αυτό είναι το όνομα που υπερασπίζεσαι; Γνωρίζουμε πολύ καλά και οι δυο μας ότι μετά ένα μποϊκοταρισμένο δημοψήφισμα θα είμαστε για όλον τον κόσμο μια “Πρώην Γιουγκοσλαβική” (σ.σ. Δημοκρατία) για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ θα περιμένουμε έξω από τις κλειστές πόρτες της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓΔΜ: Να απέχει από το δημοψήφισμα αποφάσισε ο Ιβάνοφ