Διαψεύδει η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μέρος των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Ζάεφ στο Reuters, ξεκαθαρίζοντας πως οι προτάσεις για το όνομα είναι του ΟΗΕ και όχι δικές της.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε τις τέσσερις προτάσεις για το όνομα ενώ είχε τονίσει πως δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά μπορεί να κάνει μόνο μικρές αλλαγές που αφορούν το όνομα.

Ωστόσο, τώρα η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει ότι ο Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του Συντάγματός της, συμπληρώνοντας πως οι προτάσεις για το όνομα είναι του ΟΗΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται πως ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Επιπλέον, η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει το ότι ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς. Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”