Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης

LIKE US ON FACEBOOK

Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο μακελάρης της Θάσου το πρωί της Τρίτης στο Ψυχιατρείο φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατούνταν.

Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης, σε ηλικία 46 χρονών, ο μακελάρης της Θάσου που σε ηλικία 24 ετών σκότωσε και τεμάχισε όλη την οικογένειά του. Πιο συγκεκριμένα, οι συγκρατούμενοί του τον βρήκαν νεκρό στα λουτρά του ψυχιατρείου την ώρα του μπάνιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ισοβίτης πέθανε ο ανακοπή καρδιάς, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Να σημειώσουμε πως ο «μακελάρης της Θάσου» είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη, μια για κάθε ένα μέλος της οικογένειάς του που είχε σκοτώσει.

Ποιος ήταν ο Θεοφίλος Σεχίδης;

Ο Θεόφιλος Σεχίδης ήταν φοιτητής της Νομικής στην Κομοτηνή και σε ηλικία 24 ετών, στις 8 Αυγούστου το 1996 είχε σκοτώσει τους γονείς του, την αδελφή του, τη γιαγιά του και τον θείο του, είχε τεμαχίσει τις σωρούς και τις είχε πετάξει σε μια χωματερή.

Ο ίδιος δήλωνε «δεν μετανιώνω για τίποτα», ενώ υποστήριζε πως τους σκότωσε γιατί δεν του αποκάλυπταν ποια ήταν η πραγματική του μητέρα

Σκότωσα τα θύματά μου αμυνόμενος. Υπήρξε οικογενειακή συνωμοσία. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δε μου έλεγαν την αλήθεια

Όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος όλα τα θύματα του είχαν επιτεθεί κι εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τα σκοτώσει.

Μάλιστα, το έγκλημα δεν είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτό, παρά μόνο μετά την καταγγελία της θείας του που έμενε μόνιμα στο Βέλγιο. Η ίδια είχε καταγγείλει ότι είχε εξαφανιστεί ο σύζυγός της και αυτό οδήγησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ομολογία του Σεχίδη.

Οι σωροί των θυμάτων δεν εντοπίστηκαν ποτέ και με την ομολογία του Θεόφιλου Σεχίδη έκλεισε αυτή η υπόθεση, η οποία σόκαρε το πανελλήνιο και όλοι ακόμη τη θυμούνται.

Η κυνική απολογία του είχε σοκάρει ακόμη και τις Αρχές ενώ μετά από αυτή διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, είχε πει:

Δύο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο;

Το Κακουργοδικείο Καβάλας καταδίκασε τον Θεόφιλο Σεχίδη σε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη, μια για κάθε θύμα. Αυτή ήταν και η μοναδική δίκη που διεξήχθη, αφού ο καταδικασθείς απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης.

Στα 21 χρόνια που ήταν έγκλειστος δεν τον είχε επισκεφτεί ούτε ένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved