Πέθανε ο  Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, όπως επιβεβαίωσε και η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της. «Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τα συλλυπητήρια του πολιτικού και αθλητικού κόσμου.

Πέθανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στην ηλικία των 88, είδηση που έκανε γνωστή η ΒΙΑΝΕΞ σε ανακοίνωσή της.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος από το 1987 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική ανέλαβε τη διοίκησή της σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Η φαρμακοβιομηχανία μιλά για τον άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο , του οποίου το όνομα «ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα», ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. «Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ:

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου σκόρπισε τη θλίψη στον Παναθηναϊκό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο και εφράζει τη θλίψη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.
Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Συλλυπητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με σκοπό να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του πατέρα του, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος, που συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο, θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα

Το δικό του «αντίο», στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είπε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Τwitter:

Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά.

Μητσοτάκης: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Τα συλλυπητήρια Νίκου Βούτση

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για την απώλεια του Προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Ελληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ. Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες – στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήρια μου στη μεγάλη οικογένειά του – προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική».

Βασιλειάδης: Κέρδισε καθολικά τον σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του, τα συλλυπητήριά του. Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Οι ανακοινώσεις από ΕΟΚ και ΚΑΕ Ολυμπιακός

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ αναφέρει σ’ αυτή ότι ο εκλιπών «αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα», ενώ τονίζει ότι «ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα. Σε εποχές πιο δύσκολες για τον αθλητισμό συνολικά, αλλά και πιο αγνές και με ανιδιοτελή κίνητρα και φίλαθλα αισθήματα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Παράλληλα, τα συλλυπητήρια της εξέφρασε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ανακοίνωση της οποίας αναφέρει:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα

«Σκυθρωπή η Ευρωλίγκα ενημερώθηκε για τον θάνατο του επί σειρά ετών διοικητικού στελέχους του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας γίγαντας του αθλήματός μας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με τον αδερφό του, Θανάση Γιαννακόπουλου, ήταν οι διαχειριστές του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος σε όλη αυτή την περίοδο, είτε μόνος είτε μαζί με τον Θανάση. Ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέλαβε το 2012.

Με τον Παύλο στην ηγεσία, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έξι φορές την Ευρωλίγκα, το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1996, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και εννέα κύπελλα Ελλάδας. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές, όπως η επιθυμία του για τελειότητα καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως ομάδα, στην οποία ήθελαν να παίξουν όλοι οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης. Η αριστεία του ως διοικητικό στέλεχος αναγνωρίστηκε από την Ευρωλίγκα το 2011, όταν απονεμήθηκε σε εκείνον και τον Θανάση το βραβείο του κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της Ευρωλίγκας το 2010-11.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον αδερφό του, Θανάση Γιαννακόπουλο και την ευρύτερη οικογένεια του Παναθηναϊκού:

“Αυτή είναι μία στενάχωρη ημέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για εμένα ειδικά, γιατί με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα και εγώ ένα φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν οι κινητήριες δυνάμεις στη δημιουργία της σημερινής αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού. Το πάθος τους και η σταθερή υποστήριξη του συλλόγου μετέτρεψαν τον Παναθηναϊκό σε μοντέλο μεγάλης ομάδας, που πολλοί σύλλογοι ανά την Ευρώπη προσπάθησαν να αντιγράψουν. Ο Παύλος έφερε τόσο το όραμά του όσο τον ρεαλισμό του στις αποφάσεις του και βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να προοδεύσει όλες τις δεκαετίες της ενασχόλησής του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά επιτυχιών και μεγάλο κενό”.

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν είχε όρια. Η επιθυμία του να δει την ομάδα ανάμεσα στις καλύτερες του μπάσκετ τον παρακίνησε να αποκτήσει παγκόσμιους αστέρες, όπως οι Αμερικανοί Ντομινίκ Ουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ, οι Ευρωπαίοι θρύλοι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντίνο Ράτζα και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς και τους κορυφαίους του ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης. Όλοι ενίσχυσαν τους “πράσινους” σε διάφορες περιόδους.

Ακόμα και όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του πρόεδρου, δημιούργησε μία γιγαντιαία σκιά παραμένοντας σημαντική φιγούρα τόσο στην ομάδα όσο στις τάξεις των οπαδών. Όλοι εμείς στην Ευρωλίγκα και οι ομάδες της διοργάνωσης τον χαιρετίζουν για τελευταία φορά αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του στον ευρωπαϊκό αθλητισμό συνολικά και στο μπάσκετ συγκεκριμένα. Ας είναι η μνήμη του ευλογία για την οικογένειά του».

Μπαρτσελόνα: Μια τεράστια αγκαλιά σε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου:

 Η Μπαρτσελόνα λυπάται για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνει μία τεράστια αγκαλιά σε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό.

Τον Παύλο Γιαννακόπουλο «αποχαιρέτισε» ο Νίκος Γκάλης

Τον Παύλο Γιαννακόπουλο «αποχαιρέτισε» ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος σημείωσε ότι τον γνώρισε ως πρόεδρο, τον έκανε φίλο και τον ένιωσε πατέρα του.

Σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη τον Παύλο που γνώρισα πρόεδρο, τον έκανα φίλο και τον ένιωθα πατέρα. Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ’ εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.