Πέθανε ο Νόρμαν Γκίμπελ, ο Αμερικανός στιχουργός του “Killing me softly” και του “The girl from Ipanema”, σύμφωνα με ανακοίνωση απ’ τον αμερικανικό οργανισμό προστασίας των μουσικών δικαιωμάτων, BMI.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ο στιχουργός Νόρμαν Γκίμπελ, που έγραψε το υπέροχο “Killing me softly” και το “The girl from Ipanema”, ο οποίος μάλιστα είχε βραβευτεί και με βραβείο Όσκαρ αλλά και Γκράμι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Hollywood Reporter, ο γιος του, Τόνι Γκίμπελ, ο πατέρας του πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου στο σπίτι του στο Μοντεσίτο στην Καλιφόρνια, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Η καταγωγή του Νόρμαν Γκίμπελ ήταν απ’ το Μπρούκλιν και κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν σπουδαίο στιχουργό. Κέρδισε μαζί με τον Ντέιβιντ Σάιρ το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, για το τραγούδι “It goes like it goes” που ερμήνευσε η Τζένιφερ Γουόρνς στην ταινία “Νόρμα Ρέι” το 1979.

Παράλληλα, είχε τιμηθεί μαζί με τον σειρά ετών συνεργάτη του Τσαρλς Φοξ και με βραβείο Γκράμι καλύτερου τραγουδιού για το “Killing me softly” που ερμήνευσε η Ρομπέρτα Φλακ, το 1973, ενώ το 1965 είχε κερδίσει και πάλι Γκράμι για τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς, για το “The girl from Ipanema”.

Χαρακτηριστικά γι΄αυτόν έγραψε με χιούμορ στο Facebook ο Ρόμπερτ Φολκ, με τον οποίο είχαν γράψει μαζί σχεδόν 15 τραγούδια, μια συμβουλή που του είχε δώσει ο Νόρμαν πριν από μερικά χρόνια: «Μην τους πεις ποτέ πόσο εύκολη είναι για εμάς αυτή η δουλειά και πόση χαρά μας δίνει να γράφουμε τραγούδια. Διαφορετικά, δεν θα μας ξαναδώσουν τόσα πολλά χρήματα!».

Photo: Jonathan Leibson/FilmMagic