Πέθανε ο «Χάτσικο της Κρήτης», ο σκύλος που με την ιστορία του, δεν μπορεί παρά να σε συγκινήσει, καθώς είναι παρόμοια με τον διάσημο συνονόματό του.

Ο «Χάτσικο της Κρήτης» πριν πεθάνει, πήγαινε κάθε μέρα στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, όπου και είχε πεθάνει ο ιδιοκτήτης του.

Ειδικότερα, το αφεντικό του σκύλου πέθανε από ανακοπή πριν από οκτώ χρόνια στο σούπερ μάρκετ και από τότε ο σκύλος του πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί και τον περίμενε να φανεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι.

Ο σκύλος μάλιστα έφευγε από το συγκεκριμένο σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που έμενε ο ιδιοκτήτης του, πριν πεθάνει.

Η κατάσταση υγείας του σκύλου το τελευταίο διάστημα χειροτέρεψε και οι γείτονες που τον φρόντιζαν, μάζεψαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν η μόνη πλέον επιλογή.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γαρεφαλάκη, κάτοικο Πατελλών, μιλώντας για τον σκύλο και τα παράσιτα που τον είχαν τσακίσει, ανέφερε ότι: «Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, περιμένοντας τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του, για τον οποίο δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη, καθώς τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος.

«Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Γαρεφαλάκης και εμείς δεν μπορούμε, παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό το Golden Retriever συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του μέχρι και το ασθενοφόρο! (Video)