Δεκτά έγιναν τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι νέοι Ποινικοί Κώδικες υπερψηφίστηκαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, ενώ νωρίτερα η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων έγινε χωρίς την παρουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του Ποταμιού που συμμετείχε μαζί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Ν.Δ., δεν συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία. Είχε προηγηθεί χθες η έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κακούργημα ο βιασμός

Η διάταξη άλλαξε μετά τις αντιδράσεις και έχουμε την οριστική απόφαση για τον βιασμό, ίσως σε μια προσπάθεια ο κ. Καλογήρου να κατεβάσει τους τόνος και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους Οικολόγους.

Με τη νέα διάταξη ξεκαθαρίζεται πως ο βιασμός αποτελεί κακόυργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης. Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη έχει ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».

Ουσιαστικά, το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με την φράση ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη» και επομένως απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο.

Πρόκειται για την τροπολογία την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Διαβάστε ακόμα:

Η οριστική απόφαση για τον βιασμό | Γίνεται κακούργημα