Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες αντί για έξι καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε μια αίτηση απ’ το ΕΣΡ. Ποιο κανάλι  μένει εκτός;

Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες αντί για έξι καθώς το ΕΣΡ απέρριψε μια αίτηση. Η αίτηση από την εταιρεία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε».

Επομένως, οι πέντε τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού, γενικού περιεχομένου ανήκουν στους εξής σταθμούς: 

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Alpha)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ANT1)
  • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε TV)

Να σημειώσουμε πως απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, οι καναλάρχες ζητούσαν την ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά αδειών, με τιμή να ξεκινάει από τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια, κάτι που απορρίφθηκε από το ΣτΕ.

Παρ’ όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και Mega, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Mega.

Διαβάστε αναλυτικά:

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες