Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, απόφαση που έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης. Ποια είναι τα κανάλια που θα βλέπουμε στους δέκτες μας;

Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, οριστική απόφαση που ανακοινώθηκε και επίσημα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού εξετάστηκαν και οι σχετικοί φάκελοι.

Οι πέντε τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Έψιλον)

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (STAR)

Οι καναλάρχες καλούνται να καταβάλουν 35 εκατ. ευρώ έκαστος σε δέκα ετήσιες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση, ύψους 3,5 εκ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 15 μέρες. 

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Να σημειωθεί πως αρχικά οι άδειες θα ήταν έξι, αφού έξι ήταν και οι φάκελοι που είχαν κατατεθεί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τελικά οι άδειες είναι πέντε καθώς η αίτηση από την εταιρία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΉ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε» απορρίφθηκε.

Μετά και τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ο ειδικός φόρος τηλεόρασης επί των μεταδιδόμενων διαφημίσεων θα μειωθεί από το 20% που είναι σήμερα για τους ελεύθερους λήψης σταθμούς σε 5% για τους 5 σταθμούς που θα λάβουν την άδεια από το ΕΣΡ.

Διαβάστε επίσης:

Τι ώρα θα βλέπουμε ειδήσεις φέτος;

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ