Μετά τη διπλή απόδραση απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε να γίνει πειθαρχική έρευνα για το συμβάν.

Η διπλή απόδραση απ’ τον Κορυδαλλό αφορά δύο προσωρινά κρατούμενους για κλοπές, οι οποίοι αναζητούνται απ’ την Ελληνική Αστυνομία.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Παράλληλα, το υπ. Δικαιοσύνης υπογραμμίζει πως από το 2015 μέχρι σήμερα, «και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη.

Μάλιστα, από σχετικό πίνακα που επισυνάπτει απ’ το υπουργείο, προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, 6 το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Θυμίζουμε ότι η απόδραση των δύο κρατούμενων έγινε αντιληπτή την Τετάρτη. Όσον αφορά το πώς έγινε η απόδραση, οι δύο κρατούμενοι βγήκαν στη νεκρή ζώνη, πήδηξαν με γάντζους στην εξωτερική πλευρά του τοίχου και απέδρασαν.

Οι δύο σκοπιές που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά της περίφραξης, την ώρα της απόδρασης, δεν ήταν επανδρωμένες.

Διαβάστε ακόμα:

Διπλή απόδραση απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού