Πειθαρχική δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα απ’ την ΕΣΗΕΑ

LIKE US ON FACEBOOK

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Λιάγκας αναμένεται να λογοδοτήσει για τον τρόπο που παρουσίασε την σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας στο ΑΠΘ στην εκπομπή του. Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη ενώ εξετάζεται η μόνιμη ή προσωρινή διαγραφή του. 

Μετά την πρώτη καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή απ’ το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “ΤΟ ΜΩΒ” για την εξευτελιστική παρουσίαση της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη φοιτήτρια από συμφοιτητή της στο ΑΠΘ, στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Λιάγκας αναμένεται να λογοδοτήσει.

Τα πράγματα πήραν δυσάρεστη τροπή για τον παρουσιαστή αλλά μια δίκαιη αντιμετώπιση καθώς ο τρόπος που παρουσίασε την είδηση ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση για το ζήτημα του Γιώργου Λιάγκα και την εκπομπή του. Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή/δημοσιογράφου και ο ίδιος αναμένεται να λογοδοτήσει.

Όπως έχει γίνει γνωστό ανάμεσα στις ποινές που εξετάζονται και μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Το Πρωτοβαθμιο Πειθαρχικο της ΕΣΗΕΑ ασκησε σημερα διωξη κατα του Γ Λιαγκα …Η αποφαση ηταν ομοφωνη

Gepostet von Ελενη Ανδριανου am Montag, 11. November 2019

Ο εξευτελιστικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε η είδηση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στον κόσμο κάτι που ήταν το αναμενόμενο. Διάσημοι και μη κατέκριναν τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε η είδηση για την  ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, από συμφοιτητή της.

Σε πολλά σημεία, ο Γιώργος Λιάγκας διακωμωδούσε το περιστατικό και υποβάθμιζε το αδίκημα. Και η συγγνώμη που ζήτησε την επόμενη μέρα δεν έπεισε κανέναν….

Να σημειώσουμε πως, αναφέρθηκε ξανά στο περιστατικό την Τρίτη, θέλοντας λιγάκι να κατευνάσει τα πνεύματα. Η αφορμή δόθηκε καθώς είχε γενέθλια η αρχισυντάκτρια της εκπομπής του, Ελεάννα Τρυφίδου.

Όταν εκείνη του σχολίασε πως πάνω από όλα αξίζει να έχουμε υγεία ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Και μυαλό, συγκεντρωμένο».

Η Ελεάννα Τρυφίδου θέλησε να δικαιολογηθεί και να πει πως το μυαλό κάποιες φορές φεύγει, με τον ίδιο να συνεχίζει και να λέει: «…ανθρώπινο. Όπως και το “συγγνώμη” είναι ανθρώπινο και πρέπει να γίνεται δεκτό κάποιες φορές. Ειδικά άμα είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και το ξαναλέμε πάλι, δεν έχουμε πρόβλημα».

Δείτε πώς είχε σχολιαστεί στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το περιστατικό με την φοιτήτρια:

Διαβάστε επίσης:

(Προφανώς) Ήρθε η πρώτη καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved