Εντυπωσιακό ήταν και φέτος το θέαμα που προσέφερε το καρναβάλι της Πάτρας. Περίπου 30.000 καρναβαλιστές πήραν μέρος σ’ ένα καρναβαλικό θέαμα που είχε διάρκεια τουλάχιστον πέντε ώρες.

Το εντυπωσιακό καρναβαλικό θέαμα της Πάτρας διήρκεσε πέντε ώρες, ενώ το τίμησαν για ακόμη μια χρονιά τουλάχιστον 30.000 καρναβαλιστές απ’ όλη την Ελλάδα.

Την προσοχή τράβηξαν και φέτος τα άρματα του δήμου, ενώ πρωταγωνιστής του σημερινού καρναβαλιού ήταν τα 138 μέλη του πληρώματος του «Κρυμμένου Θησαυρού». Με το κέφι και το χορό τους κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους χιλιάδες καρναβαλιστές που βρέθηκαν στην παρέλαση και είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και σημαντικό μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Στους ήχους της δημοτικής μουσικής ξεκίνησε η παρέλαση, ενώ ακολούθησαν αποκριάτικα και καρναβαλικά τραγούδια. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο βασιλιάς του καρναβαλιού ο οποίος είχε τη μορφή ενός άνεργου απελπισμένου, ενώ ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας Όλγας Κατσάρας.

Το άρμα της βασίλισσας είχε τη μορφή ενός βάλτου με βατράχια και σαύρες που φορούσαν «βασιλικά» στέμματα, ενώ πίσω βρισκόταν ένα δέντρο με ανθρώπινη μορφή.

Τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών ολοκλήρωσαν την παρέλαση των αρμάτων, που είχαν κατασκευαστεί στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου της Πάτρας.

Οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές κατέκλυσαν το κέντρο της Πάτρας, ενώ δεν έλειψε το χειροκρότημα κι η ζωντάνια από τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στην πόλη.

Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ σήμανε το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού, με το έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι θεατές γλυκάθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες σοκολάτας που έριχναν οι πέντε αρμόδιοι σύλλογοι.

Στις 21:00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη τελετή λήξης του φετινού καρναβαλιού στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Photos: Eurokinissi/Intimenews