Πατέρας της 14χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα: Είχαν πει ότι πήγαν όλα καλά…

LIKE US ON FACEBOOK

Ξεσπά ο πατέρας του νεαρού κοριτσιού, το οποίο έφυγε απ’ τη ζωή στα 14 του χρόνια λόγω περιτονίτιδας που έπαθε, ενώ οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει πως όλα πήγαν καλά.

Τι δηλώνει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα; Ο πατέρας του κοριτσιού, μιλώντας στο STAR, καταγγέλλει πως έγιναν λάθη απ’ τους γιατρούς και τονίζει πως, αφού έγινε η εγχείρηση, τους είχαν ενημερώσει ότι όλα πήγαν καλά.

«Εμείς ζητάγαμε να έρθει να το δει χειρουργός και αυτοί κρίνανε ότι πρέπει να εισαχθεί στην παιδιατρική και να το παρακολουθούν. “Παίζανε”, δεν υπάρχει άλλη λέξη που μπορώ να βρω”», σημειώνει ο πατέρας της 14χρονης.

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο της Ιωάννας, ο πατέρας της άτυχης 14χρονης λέει πως έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη, μάλιστα από πολλούς γιατρούς δύο μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων, της Λαμίας και της Λάρισας.

Έγινε η εγχείρηση, μας ενημέρωσαν μετά ότι πήγε πάρα πολύ καλά και πριν κλείσουν 24ώρες το παιδί πέθανε και με πολύ άσχημο τρόπο, από ότι μας είπαν ιατροδικαστές. Δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ και πιο λίγο, αλλά σίγουρα φταίνε πολλοί. Γίνανε αλλεπάλληλα λάθη από πολλούς

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η άτυχη Ιωάννα δεν ήταν πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί με πόνους στο στομάχι το Νοσοκομείο της Λαμίας.

«Είχε πάει στα εξωτερικά ιατρεία και το είχε πει δημόσια ο ίδιος ο ΠΕΣΥάρχης, ο οποίος έχει την έδρα του στη Λάρισα», λέει απ’ την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Τονίζεται πως τον Ιούλιο του 2017 είχε πεθάνει ένα ακόμα παιδί, ο 9χρονος Δημήτρης. Και εκείνος είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Οι γονείς του καταγγέλλουν ότι 18 μήνες μετά οι έρευνες των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και ζητούν απαντήσεις.

Η γραπτή δήλωση της οικογένειας Δημήτρη Κατσαούνου:

«Υπήρξαν ευθύνες; Ολιγωρίες ; Ιατρικά λάθη; Παραλείψεις; Έφταιγαν οι γιατροί; Ο παλιός αξονικός; Κανείς υπεύθυνος, καμία επικοινωνία.  Οι επιθεωρητές του Σώματος ΕΥΥΠ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας ετοιμάζονται τώρα τον Ιανουάριο του 2019 να στείλουν κλιμάκιο να ερευνήσει την υπόθεση ! Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα;»
«Αν είχε μεταβεί από τότε κλιμάκιο επιθεωρητών στην Παιδιατρική Κλινική και αν είχαν σφίξει τα πράγματα. Αν είχε βγει το πόρισμα, ενδεχομένως να μην είχαμε τα προβλήματα που ακολούθησαν».

Διαβάστε ακόμα:

13χρονη πέθανε μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στη Λαμία
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved