Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ήττα του στις ιταλικές εκλογές.  «Η κεντροδεξιά θα κυβερνήσει» δηλώνει ο Ματέο Σαλβίν.

Μετά την ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές, παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι, ο επικεφαλής του DP,όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANSA χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από στενούς συνεργάτες του.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το κόμμα του Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει ποσοστά λιγότερα από 20% τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή.

Σαλβίνι: Η κεντροδεξιά θα κυβερνήσει – Απορρίπτει δημοψήφισμα για το ευρώ

Η Λέγκα του Βορρά υπό τον Ματέο Σαλβίνι με 18,69% αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες με τον επικεφαλής να δηλώνει πως η κεντροδεξιά θα κυβερνήσει.

Ο Ματέο Σαλβίνι μαζί με το Κίνημα των 5 Αστέρων είναι οι νικητές των ιταλικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή. Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Σαλβίνι τόνισε πως δεν θα υπάρχει κανένα δημοψήφισμα για το ευρώ. Παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήριά του στο Κίνημα των 5 Αστέρων, διαμηνύοντας πάντως πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκυβέρνησης της Δεξιάς συμμαχίας με το Κίνημα.

«Νίκησε η κεντροδεξιά συμμαχία και μπορεί να κυβερνήσει» υποστήριξε ο Σαλβίνι, απορρίπτοντας τα άλλα σενάρια και επισημαίνοντας πως το κόμμα του από το 4% έφτασε στο 18%!

Ο Ματέο Σλαβίνι έδειξε την προθυμία του να μιλήσει με όλα τα κόμματα, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού.

Να σημειωθεί πως κανένα από τα τρία κόμματα δεν θα καταφέρει να κερδίσει αυτοδυναμία, καθώς έχουν μετρηθεί περισσότερες απ΄τις μισές ψήφους. Όλα αυτά προκαλούν μια πολιτική αστάθεια στην Ιταλία ενώ ήδη τα σενάρια για την επόμενη μέρα πληθαίνουν.

Photo: Franco Origlia/Getty Images