Παρέμβαση της εισαγγελίας για τα επεισόδια στην Τούμπα

LIKE US ON FACEBOOK

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου για τα επεισόδια στην Τούμπα.

Πρωτοβουλία ανέλαβε η Εισαγγελία, μετά τα επεισόδια στην Τούμπα και τις εξελίξεις που ακολούθησαν, καθώς τα ερωτήματα είναι πολλά και όλοι συνομολογούν πως πρέπει τα πράγματα να αρχίσουν να κινούνται πιο γρήγορα, με σκοπό να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την παρέμβαση της εισαγγελίας για τα επεισόδια στην Τούμπα

  • Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.
  • Οι στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του οπλοφόρου μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου» στο τερέν της Τούμπας επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.
  • Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο. Η κ. Λιάσου, η οποία βρισκόταν μέσα στο γήπεδο, φέρεται να είχε πει στον αρμόδιο αστυνομικό ότι θα πρέπει τηρηθεί το αυτόφωρο με το παραμικρό επεισόδιο, ακόμη κι αν «πέσει μία χαρτοπετσέτα».

Ανάμεσα σε άλλα θα ερευνηθούν και ολιγωρίες ή ευθύνες αστυνομικών για τη μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα καλέσει για εξέταση παράγοντες της ΑΕΚ, θα εξετάσει τις εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τα επεισόδια στη Τούμπα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και αναμένουμε να δούμε εάν, αυτή τη φορά τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Διάβασε επίσης:

Ιβάν Σαββίδης: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη»

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved