Το Ποτάμι αποχώρησε κι επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση που έλαβαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Παρέμβαση Κύρκου και Μεΐμάρογλου νωρίτερα τασσόταν υπέρ της παραμονής.

Υπέρ της αποχώρησης ψήφισαν 97 στελέχη ενώ 16 τάχθηκαν «κατά» της αποχώρησης και 5 ψήφισαν λευκό. Τελικά αποσύρθηκε και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η παρέμβαση του Μιχάλη Κύρκου και του Γιάννη Μεϊμάρογλου για παραμονή του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ υπό όρους.

Νωρίτερα, ο Μίλτος Κύρκος και Γιάννης Μεϊμάρογλου τάχθηκαν εναντίον της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής και πραγματοποίησαν παρέμβαση υπέρ της παραμονής.

Η παραμονή αυτή ωστόσο, συνοδεύτηκε και υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που έθεσαν τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη και που αφορούν:

  • Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης
  • Άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα
  • Αναμόρφωση της γεωργίας
  • Τόνωση του τουρισμού
  • Διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού πλαισίου

Παράλληλα, υποστήριξαν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των παραπάνω μεταρρυθμίσεων, που θα συμπεριλαμβάνει και τις ενέργειεςτων πρώτων 100 ημερών, του ενός χρόνου και των τριών επόμενων ετών.

Το βράδυ της Κυριακής αναμένονται και οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε για τις επιλογές του είπε πως είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τι υποστήριξαν οι υπόλοιποι βουλευτές

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του Ποταμιού, τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού. Ο Γιώργος Αμυράς σημείωσε ότι στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι θα πρέπει να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Σπύρος Δανέλλης έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι υπερέβαλε στις τελευταίες του εμφανίσεις, ενώ τόνισε ότι η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο, δυνατό Ποτάμι.

Επίθεση στην «ψευδεπίγραφη αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Γρηγόρης Ψαριανός, αναφέροντας ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

Τέλος, ο Σπύρος Λυκούδης επισήμανε πως δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα που του λένε ότι όλα θα τα αποφασίζει ο αρχηγός, αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεοδωράκης εισηγήθηκε αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής

Photo: ©INTIMEnews/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ