Παρέμβαση Αβραμόπουλου για τους Έλληνες στρατιώτες

LIKE US ON FACEBOOK

Σε δηλώσεις πάνω στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στη Τουρκία, προχώρησε σήμερα (14/3) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στα πλαίσια συνέντευξης τύπου απ’ τις Βρυξέλλες.

Σε ενωσιακό επίπεδο τίθεται, πλέον, το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στη Τουρκία, όπως διαφαίνεται και από την παρέμβαση Αβραμόπουλου για τους Έλληνες στρατιώτες.

Η, μέχρι τώρα, αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, φαίνεται πως οδήγησε τον Έλληνα επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την καλή συνεργασία με την Τουρκία. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι η Τουρκία έχει συμφωνία, η οποία ισχύει ακόμα, με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Ο επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είναι ένα θέμα κοινής βούλησης και ως προς αυτό οι περιττές κλιμακώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Η λήξη αυτών των εντάσεων θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως η Τουρκία και η Ευρώπη πιστεύουν σε αυτή τη σχέση και είναι δεσμευμένες σε αυτήν. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιώτες που αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία

Η παρέμβαση Αβραμόπουλου για τους Έλληνες στρατιώτες ήρθε να ενισχύσει το επιχείρημα, πως οι δύο Έλληνες πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν σαφή «σημάδια» διαχωρισμού των δύο χωρών, όπως ένας φράχτης, για παράδιγμα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απεύθυνε έκκληση προς την Τουρκία λέγοντας πως:

Τον τελευταίο καιρό πράγματι υπάρχει μια επιβάρυνση στο κλίμα. Είναι προς όφελος όλων των χωρών της περιοχής να βελτιωθεί το κλίμα. Θα ήταν σημαντική κίνηση να επιστραφούν αυτοί οι δύο στρατιώτες στις οικογένειές τους. Το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις από ό,τι πραγματικά είναι

Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι εάν η παρέμβαση Αβραμόπουλου, που γίνεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, θα δρομολογήσει εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα κάμψει την σκληρή στάση των Τούρκων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Διάβασε επίσης:

Η κατάθεση του Έλληνα στρατιωτικού που συνελήφθη στον Έβρο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved