Παράταση αλλά με σημαντικές αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου με νέα τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πιο αυστηρές διατάξεις, όλα όσα αλλάζουν.

Αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς στην εν λόγω τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προστίθενται πιο αυστηρές διατάξεις σε περίπτωση τέλεσης νέων αδικημάτων από τον αποφυλακισθέντα ενώ επισημαίνεται ότι τα έκτακτα μέτρα που αποσκοπούν στην αποσυμφόρηση των φυλακών θα ισχύσουν μέχρι να ψηφιστεί ο νέος ποινικός κώδικας.

Είναι η πρώτη φορά, δηλαδή, που επισήμως αναφέρεται ότι η διάταξη θα καταργηθεί όταν ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Ως γνωστόν με το νόμο Παρασκευόπουλου προβλέπεται η πρόωρη αποφυλάκιση για σειρά καταδικασθέντων για λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών και είναι η πρώτη φορά που τέτοια διάταξη (είχαν προηγηθεί και άλλες στο παρελθόν) έχει , τροποποιημένη βέβαια, τέτοια διάρκεια ισχύος.

Επίσης σύμφωνα με τη νέα διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης διατηρούνται σε ισχύ οι εξαιρέσεις που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή για κρατουμένους που έχουν διαπράξει βαριά αδικήματα, ανθρωποκτονίες και λοιπά, οι οποίοι δεν τυγχάνουν των ευεργετικών διατάξεων για να βγουν νωρίτερα, αλλά προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να αποφυλακίζονται αλλά να κρατούνται κατ΄οίκον η με βραχιολάκι.

Διαβάστε περισσότερο στο dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» των δικαστών από το 2016 στις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις