Μπλακ- άουτ σήμερα, Πέμπτη, στο Δημόσιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία;

Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ προκηρύχθηκε με βασικό αίτημα την άμεση απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προωθεί η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που γίνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 11.00 π.μ., στη Βουλή.

Παράλληλα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχουν κάνει το δικό τους κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για δυναμική συνέχιση του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία έχει ως αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στη δημόσια Υγεία, Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Και στην εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει

Διαβάστε ακόμα:

Ερωτοαπαντήσεις για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση