Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ

LIKE US ON FACEBOOK

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτησή του λίγο πριν τη λήξη της θητείας του.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακκελαρίου, δέκα μέρες πριν τη λήξη της θητείας του.

Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση,  Νικόλαος Σακελλαρίου υπέβαλε την παραίτησή του μετά από τις διαρροές του νόμου Κατρούγκαλου, αφήνοντας αιχμές και για την υποχώρηση του κράτους δικαίου.

«Φοβόμαστε την πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Σακελλαρίου.

Ο ίδιος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Από την εποχή του πρώτου μνημονίου, είχα επισημάνει τη μη συμβατότητα των μνημονίων με το Σύνταγμα», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «είχαμε προειδοποιήσει για την κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, γεγονός που σηματοδότησε την υποχώρηση του κράτους δικαίου».

 Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που έφεραν νέα μέτρα και συνοδεύτηκαν από μειώσεις μισθών και συντάξεων

Αναφερόμενος στις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την παραβίαση του απορρήτου και «καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία» ενώ επισήμανε πως «υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα».

Την ίδια στιγμή τάχθηκε κατά της Κυβέρνησης, η οποία «μετακυλύει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας».

Μετά την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου, Πρόεδρος στις διασκέψεις αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή η κα Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

Να σημειωθεί πως στις 12 Μαΐου έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ του επανυπολογισμού αλλά και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι νόμιμες οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν προ του «νόμου Κατρούγκαλου»

Διαβάστε επίσης:

«Μαχαίρι» στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved