Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου μετά το σάλο με τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

LIKE US ON FACEBOOK

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου και επίσημα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σαλό που προκλήθηκε με τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, την οποία έπαιρνε για σχεδόν 5 χρόνια.

Και επίσημα παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για δημοσιεύματα που την ήθελαν να λαμβάνει για περίπου 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Τι δήλωσε η ίδια σχετικά με την παραίτησή της; Όπως εξηγεί σε επιστολή της η σύνταξη που έπαιρνε η μητέρα της, καταβαλλόταν για αρκετό διάστημα και μετά το θάνατό της, λέγοντας όμως πως αυτό δεν είναι δικό της λάθος καθώς το είχε δηλώσει αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων

Η Μυρσίνη Λοΐζου επισημαίνει πως ποτέ δεν απέφυγε τις υποχρεώσεις της και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους παραίτησης.

Η επιστολή που έδωσε στα ΜΜΕ αναφέρει:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν.  Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό.

Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν.  Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Μυρσίνη Λοΐζου πήρε 52.000 ευρώ για 69 μήνες από τη σύνταξη της μητέρα της. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κα Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.

Τον Μάιο του 2019 η κυρία Λοΐζου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα στη Βουλή λόγω του ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψηφίου ευρωβουλευτή

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved