Ο κ. Θεοδωράκης παραιτείται απ’ την ηγεσία του Ποταμιού, ενώ εισηγήθηκε το κόμμα να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές.

Παραιτείται ο Θεοδωράκης από επικεφαλής του Ποταμιού, μετά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του «Ποταμιού» εισηγήθηκε να μην κατέβει το κόμμα του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ πρότεινε ν’ αναλάβει επικεφαλής ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Πάντως, όσον αφορά τη συμμετοχή του κόμματος στις επερχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως θα ακούσει τα στελέχη του σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσει την τελική του άποψη, και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή μετέχοντας σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών με ενσωματωμένο το 98,73% των ψήφων, το Ποτάμι έρχεται στην ένατη θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 1,51% των ψήφων.

Στις Ευρωεκλογές του 2014, το Ποτάμι ήταν πέμπτο κόμμα, εξασφαλίζοντας 2 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,61%.

Στις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, το Ποτάμι αναδείχθηκε έκτο κόμμα με ποσοστό 4,09%, εξέλεξε 11 βουλευτές, και τοποθετήθηκε στην αντιπολίτευση.

Το Ποτάμι ιδρύθηκε το 2014 από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Το κόμμα έχει καταταχθεί πολιτικά στην κεντροαριστερά και το κέντρο, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως κόμμα με ασαφές πολιτικό στίγμα.

Διαβάστε ακόμα:

Είναι οριστικό: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές