Πάνος Καμμένος: Δεν τελώ υπό παραίτηση

LIKE US ON FACEBOOK

Ξαφνιάζοντάς τους όλους, το πρωί της Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια δήλωση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Η δήλωση Καμμένου έγινε κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής.

«Δεν τελώ υπό παραίτηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση για την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Πάνου Καμμένου ήρθε αφού η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

Η παραπάνω δήλωση έγινε ενώ το μεσημέρι γίνεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και το απόγευμα η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN TV και την Έλλη Στάη το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε ότι «σε περίπτωση που ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση, τότε ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεσα, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ψήφο εμπιστοσύνης απ’ τους βουλευτές.

Τα σενάρια σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι δύο:

  • Ο κ. Τσίπρας θα εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές, έτσι θα υπάρξει ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί και θ’ ακολουθήσει ανασχηματισμός.
  • Ο κ. Τσίπρας δεν θα εξασφαλίσει τους 151 και θα πάμε σε εθνικές κάλπες σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου: Κρίνεται το μέλλον της Κυβέρνησης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved