Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος της Ethiopian Airlines

LIKE US ON FACEBOOK

Μια νέα αποκάλυψη σχετικά με τη μοιραία πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Ο πιλότος του αεροσκάφους ζητούσε απεγνωσμένα μετά την απογείωση να επιστρέψει.

Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος της Ethiopian Airlines, μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 737 MAX 8, κι ενώ η ταχύτητα του αεροπλάνου επιταχυνόταν.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times, ο πιλότος έλεγε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Break, break», «αίτημα επιστροφής». Την ίδια στιγμή, ο πιλότος προσπαθούσε να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Για το δημοσίευμά τους, οι New York Times επικαλούνται στοιχεία πηγής που είχε πρόσβαση στις επαφές ανάμεσα στο πλήρωμα του αεροπλάνου και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως η έκφραση «break, break» χρησιμοποιείται για να δοθεί προτεραιότητα σε ένα μήνυμα και σημαίνει ότι το πλήρωμα αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία οι πιλότοι δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν. Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου προσθέτει: «Αίτημα καθοδήγησης για προσγείωση».

Απ’ την Κυριακή, η Ethiopian Airlines είχε ανακοινώσει πως το πλήρωμα είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα, ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη φορά που αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των μηνυμάτων του προς τον πύργο ελέγχου.

Οι ελεγκτές δέχθηκαν τα μηνύματα τρία λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τελικά ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το πλήρωμα της πτήσης πέντε λεπτά μετά την απογείωση.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 08:38 τοπική ώρα (07:38 ώρα Ελλάδος) από την Αντίς Αμπέμπα και χάθηκε από τα ραντάρ έξι λεπτά αργότερα. Ο πιλότος του είχε 8.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και στις 4 Φεβρουαρίου είχε γίνει έλεγχος συντήρησης του αεροπλάνου.

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή των πτήσεων Boeing 737 MAX

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved