Πανικός σε πτήση της Ryanair όταν ένα smartphone έπιασε φωτιά και οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν άρον άρον από το αεροσκάφος!

Πανικός σε πτήση της Ryanair καθώς πραγματοποιήθηκε αναγκαστική εκκένωση σε αεροσκάφος της εταιρείας που μόλις είχε επιβιβαστεί στη Βαρκελώνη, όταν κινητό τηλέφωνο έπιασε φωτιά.

Πώς συνέβησαν όλα και τι ακριβώς συνέβη; Το smartphone φορτιζόταν από ένα power bank ενώ το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει μια πτήση από τη Βαρκελώνη μέχρι την Ίμπιζα.

Όπως φαίνεται και στο video που δημοσίευσε επιβάτης στο Instagram, το smartphone έπιασε φωτιά και άνοιξε τρύπα σε κάθισμα πριν προλάβουν να το απομακρύνουν. Οι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν την καμπίνα και το πλήρωμα εφάρμοσε το πρωτόκολλο έκτακτης εκκένωσης του αεροπλάνου, από τις πλαϊνές, φουσκωτές τσουλήθρες που αμέσως αναπτύχθηκαν.

Οι επιβάτες όπως ήταν αναμενόμενο προσπάθησαν πανικόβλητοι να εκκενώσουν το αεροσκάφος.

«Φαίνεται πως είναι πιο δύσκολο να φτάσουμε στην Ίμπιζα από όσο νομίζαμε. Ποτέ μου δεν είδε τόσους πολλούς ανθρώπους τρομαγμένους (…) Ένας φορητός φορτιστής ανατινάχθηκε στην ίδια γραμμή που καθόμουν και εγώ»,  σχολίασε ένας επιβάτης.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία όλοι οι επιβάτες της πτήσης εκκένωσαν με ασφάλεια την καμπίνα, ενώ οι αεροσυνοδοί έσβησαν το smartphone που είχε πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Ryanair μερίμνησε για την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών που σκόπευαν να ταξιδέψουν στην Ίμπιζα.

Βάσει των στατιστικών της Ομοσπονδιακής Αεροπορικής Υπηρεσίας, κάθε 50 μία μπαταρία λιθίου στην καμπίνα των επιβατών προκαλεί προβλήματα σε κάποια πτήση!

Ευτυχώς αυτό συνέβη ενώ δεν είχαν ακόμα απογειωθεί και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Διαβάστε επίσης:

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair με 33 άτομα στο νοσοκομείο!