Για άλλη μία φορά, η Ελλάδα δεν έχει να δείξει μόνο αρνητικές πλευρές της, καθώς φαίνεται πως αξιοποιεί τη “βαριά βιομηχανία” της, δηλαδή τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, με διάκριση για το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ολοκληρώθηκαν τα ετήσια βραβεία ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World).

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των επιβατών και βρέθηκε να ηγείται στην Ευρώπη στην κατηγορία του, δηλαδή στα αεροδρόμια που έχουν επιβατική κίνηση από 15 έως 25 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό, αξίζει να σημειώσουμε, ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική διάκριση για το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” , καθώς τα βραβεία ASQ του ACI World αποτελούν, ίσως, την κορυφαία μέθοδο διαπίστωσης της ικανοποίησης των επιβατών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια είτε ως αφετηρία είτε ως ενδιάμεσο σταθμό για τα ταξίδια τους.

Τα συγκεκριμένα βραβεία εξετάζουν 34 βασικούς δείκτες απόδοσης σε υπηρεσίες και προϊόντα των αεροδρομίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτό που κάνει ακόμα σημαντικότερη τη διάκριση για το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, είναι ο αριθμός των αεροδρομίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ASQ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 74% των 100 αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και η ” σφυγμομέτρηση” των επιβατών πραγματοποιείται κατά την ημέρα του ταξιδιού τους. Το 2017, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε συνολικά 343 αεροδρόμια από 84 χώρες.

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση του “Ελευθέριος Βενιζέλος” :

Η πρώτη θέση στην Ευρώπη στο πλαίσιο αυτού του κορυφαίου θεσμού του ACI-ASQ μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μετράμε την ικανοποίηση των χρηστών μας από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου επιτυγχάνοντας διαχρονικά υψηλές αξιολογήσεις ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η σπουδαία αυτή διάκριση, όμως, φέτος αποτελεί την επιβράβευση από τους επιβάτες μας του επενδυτικού προγράμματός μας για την αισθητική, λειτουργική και εμπορική αναβάθμιση των χώρων του αεροδρομίου των τελευταίων ετών

Ενώ, έκλεισε και με μία ματιά στο μέλλον του αεροδρομίου:

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνεχίζουμε και το 2018-2019 την υλοποίηση του προγράμματος αυτού με πρόσθετες επενδύσεις και υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες μας

Ευελπιστούμε να έχουμε και άλλα τέτοια παραδείγματα και διακρίσεις για τη χώρα μας.