Πανελλήνιες: Δεν μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου για εισαγωγή στα ΑΕΙ

LIKE US ON FACEBOOK

Κι ενώ πολλά είχαν ακουστεί για το απολυτήριο και κατά πόσον θα μετράει για εισαγωγή στα ΑΕΙ, τελικά όλα δείχνουν πως δεν θα λαμβάνεται υπόψιν. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τις Πανελλήνιες.

Δεν μετράει τελικά ο βαθμός του απολυτηρίου για εισαγωγή στα ΑΕΙ όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», η οποία σε δημοσίευμά της σημειώνει πως τελικά δεν θα μετράει στον υπολογισμό των μορίων στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Πόσα μαθήματα θα δίνουν οι υποψήφιοι;

Τα εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τέσσερα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο μαθητής (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική), όμως πλέον τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Η διδακτέα ύλη της Κοινωνιολογίας θα είναι μια συρραφή της διδακτέας ύλης που υπάρχει σήμερα για το μάθημα.

Τονίζεται πως πριν από λίγο καιρό το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε μια σειρά δραστικών αλλαγών στο σύστημα ένταξης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μία από αυτές αφορούσε στη διαμόρφωση των μορίων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι με βάση και τον βαθμό του απολυτηρίου τους, όμως, αυτό είναι κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει. Οι όποιες αλλαγές, αν τελικά προχωρήσει το νομοσχέδιο, θα αφορούν τους μαθητές που φέτος είναι στη Β’ Λυκείου.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλες αλλαγές για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια | Αγωνία για χιλιάδες μαθητές

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved