Δόθηκε παράταση για τα μηχανογραφικά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες. 

Οι υποψήφιοι είχαν περιθώριο να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό τους δελτίο από το Σάββατο 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, αλλά αυτό αλλάζει, αφού δόθηκε παράταση για τα μηχανογραφικά.

Από το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιείται ότι οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 μετά τις 13.00 μ.μ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους σε αυτήν την ιστοσελίδα  πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου θα ισχύσει ως και τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων. Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, τελευταία ημέρα υποβολής του Μ.Δ.

Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα, διαπιστώνεται ότι μόλις 3 υποψήφιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 19.500 μόρια. Επιπλέον, επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία των φετινών βάσεων.

Διάβασε ακόμα:

Μηχανογραφικό 2020: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις