Κι ενώ ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση σ’ όλο τον κόσμο, χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαβάζουν για τις Πανελλαδικές, δίνοντας τη δική τους μάχη κι ελπίζοντας ότι η ύλη των Πανελληνίων 2020 θα είναι μειωμένη. 

Κι είναι λογικό να είναι μειωμένη αφού τα σχολεία έκλεισαν λίγο πριν τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εκπαιδευτικοί της χώρας, αλλά και οι μαθητές ανέμεναν τη μείωση της εξεταστέας ύλης των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, που δε θα πραγματοποιηθούν την χρονική περίοδο που είχαν προγραμματιστεί πριν την εξάπλωση της πανδημίας.

Έτσι, λοιπόν, κι όπως ανακοίνωσε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 9 Απριλίου, «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα σχετικά με πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων 2020 και διαβεβαιώνει πως δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, αφού αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Το κάνεις σωστά; Αυτές είναι οι αιτήσεις μετακίνησης και το μήνυμα στο 13033

Photo: EUROKINISSI