Ανακοινώθηκαν σήμερα, 10 Ιουλίου, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2020 από το υπουργείο Παιδείας. Πού και πώς θα τις δεις; 

Όπως ήταν προγραμματισμένο από το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 10 Ιουλίου ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2020, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση αφορά τόσο τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) όσο και αυτούς των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Πώς θα δεις τη βαθμολογία σου;

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα, και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις έλαβαν μέρος περίπου 100.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020.

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό τους δελτίο από το Σάββατο 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Η προθεσμία αυτή για την υποβολή του μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Δες ακόμα:

Μηχανογραφικό 2020: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις