Πανδημία ο κορονοϊός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, η εξάπλωση του Covid-19 σε όλο τον κόσμο έχει φτάσει στο σημείο όπου μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία.

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τον κορονοϊό.

Στην καθημερινή ενημέρωση της Τετάρτης, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, αποκάλυψε ότι υπάρχουν περισσότερα από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε αύξηση στους ασθενείς του Covid-19, στον αριθμό των νεκρών και στις χώρες που θα νοσήσουν. Ο κορονοϊός μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.  

Η ανακοίνωση του ΠΟΥ:

«Η πανδημία δεν είναι μια λέξη που πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα ή απρόσεκτα. Είναι μια λέξη που, αν γίνει κακή χρήση, μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή την αίσθηση ότι ο αγώνας έχει τελειώσει, οδηγώντας σε περιττή ταλαιπωρία και θάνατο.

Η περιγραφή της κατάστασης ως πανδημία δεν αλλάζει την εκτίμηση του ΠΟΥ για την απειλή που θέτει ο κορονoϊός. Δεν αλλάζει το τι κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζει το τι πρέπει να κάνουν οι χώρες».

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε ότι ορισμένες χώρες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της ασθένειας Covid-19 λόγω έλλειψης ικανότητας, αλλά άλλοι αγωνίζονται λόγω έλλειψης αποφασιστικότητας.

Photo: Pixabay