Παγκόσμια ανησυχία απ’ τις εκρήξεις σε δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν

LIKE US ON FACEBOOK

Παγκόσμια ανησυχία απ’ τις εκρήξεις σε δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Εκρήξεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν σημειώθηκαν σύμφωνα με ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές, ενώ μετά το περιστατικό εκκενώθηκαν.

Ειδικότερα, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά. Να σημειωθεί, πως οι εταιρίες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το συμβάν, ούτε οι Αρχές ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ,στα χωρικά ύδατα των οποίων επλήγησαν τέσσερα δεξαμενόπλοια τον περασμένο μήνα.

Απ’ τη μεριά του, ο Maritime Trade Operations, ο οποίος ανήκει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό με πλοία στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στην ιρανική ακτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όσον αφορά την νορβηγική εταιρεία Frontline, το δεξαμενόπλοιο επλήγη από τορπίλη ανοιχτά της ακτής της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από την εταιρία.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, το δεξαμενόπλοιο Front Altair βυθίστηκε μετά την επίθεση.

Ο βρετανικός οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), που ανήκει στο Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και ότι το συμβάν βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Επίσης τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές δήλωσαν ότι δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και ότι τα πληρώματά τους είναι ασφαλή.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του διευθυντή της εταιρίας που διαχειρίζεται το πλοίο BSM Ship Management, στην Σιγκαπούρη έχει υποστεί βλάβη. Όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν απομακρυνθεί και είναι καλά στην υγεία τους.

“Το Kokuka Courageous παραμένει στην περιοχή και δεν διατρέχει κίνδυνο να βυθιστεί. Το φορτίο μεθανόλης που μεταφέρει παραμένει ανέπαφο”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέχει βοήθεια

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει σήμερα βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

Έχουμε ενημερωθεί για την φερόμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 πμ τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 07:00 πμ

Photo: AP
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved