«Μια σειρά από μέτρα λιτότητας που έλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της διάσωσής της θα θέσουν τη βάση για τη βιώσιμη ανάκαμψη της χώρας», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Αφού η Ελλάδα βγαίνει από το τελευταίο της πρόγραμμα διάσωσης.

Μέσα στις δηλώσεις του Μοσκοβισί για την έξοδο από τα μνημόνια, ανάεφερε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για όλους και κυρίως για τον ελληνικό λαό.

Στην συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, 20 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροποςο κ. Μοσκοβισί μίλησε για την επιτυχία του τρίτου προγράμματος ESM και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της. Βέβαια δεν ξέχασε να αναφέρει ότι οι προσπάθειες που έχει να καταβάλει η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα πολλές έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μονιμότητα αυτής της ανόρθωσης.

Στην συνέντευξή Τύπου ανέφερε ότι:

Η Ελλάδα θα είναι από αύριο σε μια ενισχυμένη εποπτεία. Η πρώτη αποστολή στην Ελλάδα είναι την εβδομάδα της 10ης Σεπτεμβρίου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα έχουν προετοιμάσει το έδαφος για μια βιώσιμη ανάκαμψη: αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να αποκομίσει τα οφέλη των προσπαθειών και των θυσιών του»

Για τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός από το 2009 έως το 2018 θέλησε να πει ότι ήταν αναγκαίες και όχι μάταιες.

Οι θυσίες των τελευταίων 10 ετών στην Ελλάδα δεν θα αποδειχθούν μάταιες. Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για να εκσυγχρονηθεί μία χώρα.

Μιλώντας για την κρίση στην Ελλάδα ανέφερε ότι το τέλος της κρίσης στην χώρα μας, αποτελεί τέλος της κρίσης και για την Ευρωζώνη.

«Στην Ελλάδα κάναμε πολλά. Το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα σημαίνει το τέλος της κρίσης για την Ευρωζώνη. Έχουμε υγιέστερα δημοσιονομικά στην Ευρώπη.»

Αναφερόμενος στην ενισχυμένη εποπτεία επίσης ανέφερε στους λόγους που προβλέφθηκε λέγοντας ότι:

«Η ενισχυμένη εποπτεία προβλέφθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί η ΕΕ ότι θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα επιβάλουμε όμως οποοιδήποτε μέτρο ή απόφαση.»

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνεται θέμα συζήτησης σε κάθε Eurogroup και ότι η Εποπτεία στο πρόγραμμα οφείλεται στο ότι η κρίση που πέρασε η χώρα μας ήταν βαθιά.

Δεν ξέχασε να παραλείψει ότι όλοι πρέπει να έχουν το νου τους στα μεγάλα θύματα αυτής της κρίσης όπου είναι οι Έλληνες πολίτες.

«Σε τελική ανάλυση», ανέφερε ότι πιστεύει ότι αυτό που έκανε η Ευρωζώνη ήταν πολύ σημαντικό και ότι η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ, ξεπερνώντας την κρίση. Τονίζοντας ότι η ζωή των Ελλήνων πολιτών θα βελτιωθεί.

Η Ελλάδα είναι σε θέση να γυρίσει σελίδα έπειτα από 8 δύσκολα χρόνια.

δηλώσεις Μοσκοβισί για την έξοδο από τα μνημόνια

Κλάους Ρέγκλινγκ: Ημέρα Γιορτής αλλά … οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν

Με ανάρτησή του στο twitter ο Κλάους Ρέγκλινγκ σχολιάζει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Πιο συγκεκριμένα ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει στο βίντεο του τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής. Η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα του ΕSM και θα ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία» αναφέρει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και θυμίζει ότι πριν από οχτώ χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες δυσκολίες έχασε την πρόσβαση στις αγορές. Έκτοτε η ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός δούλεψαν πολύ σκληρά για να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα, να εκσυγχρονίσουν την οικονομία και να δημιουργήσουν ξανά ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου η ελληνική οικονομία να γίνει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της. Ο ESM θα είναι ένας μακροχρόνιος εταίρος της Ελλάδας. Έχουμε συμφέρον να τα πάει καλά στο μέλλον η ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης:

ESM: Η Ελλάδα ολοκληρώνει κι επίσημα το τρίτο πρόγραμμα | Δηλώσεις Σεντένο και Ρέγκλινγκ